Vprašajte nas karkoli vas zanima o naših spletnih storitvah, z veseljem vam bomo odgovorili!
Pošljite vprašanje

Vas zanima?

Pokličite nas: 040 706 614

Zakaj je Drupal najboljši CMS za podjetja?

Drupal 7

Prvič, Drupal je brezplačna in odprtokodna programska oprema. To pomeni, da ga lahko poljubno prenašamo in uporabljamo in da je brezplačen. Nasprotno lahko stanejo licence za osnovni komercialni sistemi za upravljanje vsebin (CMS) več tisoč evrov. Z Drupalom lahko denar, ki ste ga prihranili za licence, uporabite za izgradnjo boljšega spletnega mesta.

Odprta koda pomeni, da imate dostop do programeke kode in da jo lahko po lastni volji spreminjate. Marsikatera komercialna CMS koda je zaklenjena, kar pomeni, da je ne morete spreminjati po svojih željah ali pa boste morali plačati drage strokovnjake, da to storijo. Z Drupalom lahko storite kakršne koli spremembe, ki jih želite.

Drupal izstopa

V odprokodnem svetu izstopajo trije sistemi za vnašanje vsebin: Wordpress, Joomla in Drupal. Vsi trije so zelo priljubljeni in poganjajo milijone spletnih strani. Wordpress je najbolj uporabljan in je idealen za spletne bloge, medtem ko je Joomla priljubljen za majhne poslovne spletne strani.

Največjo moč razkrije Drupal pri izdelavi naprednih spletnih strani, ki so začela kot majhna in rastejo praktično brez omejitev. Drupal poganja 25% od 10.000 največjih CMS spletnih strani na svetu, uporabljajo ga pa milijoni majhnih podjetij, vladnih agencij, univerz, medijskih konglomeratov in neprofitnih organizacij.

Kaj je razlog?

Drupal je brezplačen, odprtokoden, zelo prilagodljiv in razširljiv. Zakaj ga torej vsakdo ne uporablja? Drupal je tako kot po svoji moči in prilagodljivosti znan tudi po svoji značilni krivulji učenja. Običajno lahko traja več mesecev, predno postanemo domači z njim. Na srečo, obstajajo tud do uporabnikov prijaznejše verzije Drupala. Open Enterprise recimo ponuja enostavne vtičnike za bistvene spletne elemente. Drupal Commerce Kickstart verzija ima vgrajene vse potrebne elemente, ki jih potrebujemo za spletno trgovino. Obstaja še več različnih verzij oz. distribucij za različne dejavnosti. Vse kar morate storiti je, da izberete kar želite in prilagodite lastnosti po lastnih potrebah.

Še en razlog, zakaj imamo radi Drupal

Obstaja še en razlog, zakaj je Drupal optimalno orodje za ciljno usmerjene spletne strani: je družben. Medtem ko so večina spletnih strani spletne brošure, je Drupal sistem za upravljenje vsebin in platforma za družbena omrežja v enem. Rezultatsko usmerjene spletne strani vključijo uporabnike. Vodilna spletna mesta izstopajo z uporabo interaktivnih socialnih funkcij. Tradicionalni CMS sistemi socialne medije vključijo, ko pride potreba po njih, medtem ko je bil Drupal grajen socialno že od samega začetka.


Viri: