Vprašajte nas karkoli vas zanima o naših spletnih storitvah, z veseljem vam bomo odgovorili!
Pošljite vprašanje

Vas zanima?

Pokličite nas: 040 706 614

10 razlogov zakaj sta Drupal in Drupal Commerce najboljša kombinacija za e-trgovanje

Drupal Commerce

Drupal Commerce je že v temelju zgrajen okrog sistema za urejanje vsebin Drupal, zaradi česar mu namenske platforme za elektronsko trgovanje, kot so Magento in Prestashop, težko konkurirajo.

Zakaj? Ker so spremembe Googlovih algoritmov v zadnjem času postavile Content Marketing v ospredje spletnih marketinških strategij. To pomeni, da mora vsaka uspešna rešitev za e-trgovanje vključevati robusten sistem za upravljanje vsebin (CMS).

Samostojnim platformam, kot so Magento ali Prestashop bi morali nekako vključiti nek spodoben sistem za upravljanje vsebin. Vendar pa naletimo na veliko dela, če želimo povezati dve različni platformi v enoten sistem za upravljanje vsebin, kjer bi obe platformi delovali usklajeno.

Kar res potrebujemo, je platforma, kjer sta CMS in platforma za e-trgovanje enakopravna. In tu se kaže kombinacija Drupal CMS in Drupal Commerce kot najboljša rešitev za vsako elektronsko trgovanje.

S tem v mislih predstavljamo deset razlogov, zakaj bi moral biti Drupal Commerce v ožjem izboru za razvoj vaše e-trgovine:

 1. Drupal je odlična platforma za upravljanje vsebin in spletni marketing. Drupal Commerce je v Drupal integriran na najgloblji ravni in izkorišča vso njegovo moč. To zagotavlja celovito uporabniško izkušnjo pri uporabi vaše e-trgovine.
 2. Krajši čas potreben za razvoj spletne trgovine (v primerjavi s sistemom z dvema platformama), ker ni potreba po razvoju in vzdrževanju dveh ločenih sisitemov.
 3. Ni potrebno razvijati dveh ločenih različic vizualnih predlog in ni potrebno ročno nastavljati CMS-ja pri izgradnji ciljne strani (landing page), ki združuje tako izpostavljene izdelke kot tudi ostalo vsebino.
 4. Tekoče upravljanje in vzdrževanje spletne strani Drupal Commerce je lažje, saj se mora vaša ekipa naučiti dela le z enim nizom orodij (da ne omenjamo, da so orodja za upravljanje Drupal zelo prilagodljiva za skoraj vsako administrativno opravilo, ki si ga zamislite).
 5. SEO (optimitacija za iskalnike), CRO (menjalno razmerje optimizacije) in analitika spletne strani je mnogo lažje nadzorovati, saj delate samo z enim sistemom, ne z dvemi. Optimizacija vodenja stranke po vašem spletnem mestu je precej lažja po eni poti kot po z mostom povezanih dveh poteh.
 6. Orodja za upravljanje naročil v Drupal Commerce so del istega administrativnega vmesnika kot v CMS. Tako lahko pregledujete in spreminjate naročila na spletnem mestu kot tudi pošiljate sporočila preko spletnega mesta (tako da je vsa korespondenca na enem mestu, kar omogoča sledljivost).
 7. Poročila in analitična orodja vam prikazujejo razmerje števila vseh obiskovalcev in strank, ki se odločijo za nakup ter ostale statistike o velikosti in pogostosti naročil.
 8. Drupal ponuja podrobno upravljanje uporabnikov in pravil, ki jih lahko uporabite za nadzor dostopa do funkcionalnosti v CMS in spletni trgovini kot tudi za nadzor funkcionalnosti, ki so na voljo vašim strankam.
 9. Drupal ponuja vrsto zmogljivih funkcij za povezovanje s socialnimi omrežji, kar vam omogoča globlje sodelovanje s strankami in pomaga pri nagovarjanju strank k ponovnemu nakupu in s tem povečanju vrednosti strank.
 10. Drupal se je sposoben povezati z zunanjimi sistemi preko REST (Representational state transfer), kar pomeni, da lahko funkcionalnost v Drupal in Drupal Commerce dopolnite ali razširite s sistemi tretjih oseb. Drupal Feeds modul vam omogoča uvoz vsebin iz zunanjih sistemov.
 11. Drupal Commerce je brezplačen. Za razliko od Magento in WordPress skupnosti, pojem "premium" vtičnikov ali plačljivih modulov v Drupal skupnosti ne obstaja. To ne pomeni slabe podpore Drupal modulom - ravno nasprotno. Drupal skupnost je ena od najboljših.

Težko je dati priznanje Drupalu v samo desetih točkah (ali enajstih – nismo se mogli upreti, da ne bi vtihotapili še dodatno točko), toda pričujoči članek bi vam lahko dal idejo, zakaj je Drupal najboljša rešitev pri razvoju celostne platforme za elektronsko trgovanje.

 

Viri: